Viața noastră, a tuturor, este o alergătură constantă după succes personal și profesional. De dimineața și până seara „furnicărim” printre sarcini și probleme, iar parcă timpul este tot mai scurt și nu mai are răbdare. De aceea, de cele mai multe ori, sănătatea rămâne aproape ultima pe lista priorităților pe care le trasăm în viață. Asta și pentru că suntem obișnuiți să luptăm pentru câștiguri pe termen scurt, uitând că „strategiile de viață” pe termen lung sunt cele care ne pot oferi stabilitate în sănătate atunci când ajungem la vârsta la care oricât de multe am vrea să realizăm, vom fi limitați de barierele fizice.
Există, însă, situații în care sănătatea și timpul merg mână în mână. Însă pentru asta, e important să incluzi în planul tău zilnic de activități și acțiuni care să îți protejeze organismul.
Deși o considerăm o activitate instinctivă, chiar banală, hidratarea optimă și corectă este primul element de care are organismul pentru a funcționa așa cum trebuie și a-ți fi alături indiferent de provocările din exterior cu care te confrunți. Fără hidratare, proteinele, vitaminele și mineralele pe care ai vrea să le consumi sperând că te vor întări și proteja, nu vor fi asimilate așa cum ai spera și se vor duce pe apa sâmbetei. Fără hidratare, oricât de multă mișcare ai face, nu doar că activitățile fizice nu vor avea rezultatele așteptate, dar vei avea și mult de suferit. Când vine vorba de hidratat, gestul în sine este extrem de simplu, iar planul este ușor de pus în practică. De aceea, recent, am lansat provocarea celor 30 de zile de hidratare corectă. Abia după ce, cu pași mici și siguri ai reușit să îți dezvolți o rutină simplă de hidratare, poți continua cu un stil alimentar sănătos, mișcare, sport și multe altele.
Atunci când, de exemplu, îți optimizezi grija față de tine, fără să sacrifici din „alergătura după succes”, corpul nu doar că îți va mulțumi, dar îți va oferi și energia necesară pentru a face mai multe, în timp mai scurt. Continuăm exemplul hidratării, una dintre cele mai sănătoase și naturale energizante fizice. Și nu putem să nu ne întrebăm: tu cât de mult timp „pierzi” pentru a face rost de apa bună care să te energizeze? Multă lume alege să consume apă îmbuteliată. Pe lângă aspectele financiare, timpul petrecut pentru deplasarea la supermarket, așteptarea la coadă, revenirea acasă, reciclarea sticlelor de plastic ce se adună în mormane de plastic prin casă etc. este un timp pe care îl poți folosi într-un mod mult mai productiv. Acele minute, deși par puține, adunate dau câteva ore bune pe an pe care le-ai putea folosi la sală, în plimbări relaxante sau pentru a mai bifa un task din multele sarcini profesionale zilnice. Iar dacă te gândești că nu consumi foarte mult timp pentru că majoritatea cumpărăturilor le faci online, din păcate, chiar și în acest caz, dacă pui la socoteală navigatul printre „raioanele online” și reciclarea sticlelor de plastic, tot „pierzi” minimum jumătate de oră pe săptămână doar pentru „grija” apei îmbuteliate.
Deși tendința noastră este să ne concentrăm viețile doar pe noi înșine, aspectul general al sănătății nu ține doar de acțiunile pe care le faci asupra ta, ci și asupra mediului înconjurător. E neproductiv să ne respectăm doar pe noi înșine, fără să ne pese de mediu, pentru că atunci când Natura este bolnavă și noi, la rândul nostru, ne vom îmbolnăvi. Radiațiile solare, efectul de seră, poluarea sunt doar câteva dintre elementele care ne afectează pentru că nu am avut grijă de sănătatea naturii în mijlocul căreia trăim. Iar plasticul pe care îl folosim pentru hidratare este unul dintre principalele motive pentru care Natura este bolnavă.
De exemplu, un studiu realizat de Institute for Global Health (ISGlobal) din Barcelona arată că dacă întreaga populație a orașului ar consuma doar apă îmbuteliată, costul de producție ar fi de 3.500 de ori mai mare decât dacă ar consuma doar apă de la robinet, în timp ce impactul asupra ecosistemului ar fi de 1.400 de ori mai mare.
Unul dintre principalele motive pentru care lumea alege în continuare să utilizeze apă îmbuteliată pentru hidratare este cauzat de mitul conform căruia apa de la robinet te poate îmbolnăvi. Luând mai departe exemplul Barcelonei, studiile realizate pe apa potabilă arată că procesul de tratare a acesteia poate genera niveluri scăzute de trihalometani care poate cauza un risc mai mare de cancer de vezică. Totuși, această frică nu justifică utilizarea apei îmbuteliate deoarece câștigul personal este mult mai mic față de impactul global pe care această industrie îl are asupra sănătății generale.
Chiar dacă apa de la robinet în România este sigură pentru consum, este perfect justificat să nu îți dorești să bei zilnic apă cu clor sau alte impurități care călătoresc nestingherite prin conducte. De aceea, filtrul de bucătărie Finaqua este conceput în așa fel încât să îți ofere toate resursele de care ai nevoie pentru a te hidrata sănătos, rapid și cu un cost cât mai mic.
Indiferent că alegi Sistemul de Filtrare Finaqua UNO (cu 4 stadii de filtrare) sau sistemul de Filtrare Finaqua DUO (cu 6 stadii de filtrare), vei putea să ai grijă de tine fără să lovești cu sete în Natura care ne oferă apa pe care o bem.
Filtrul de bucătărie Finaqua este potrivit perfect în orice bucătărie, indiferent de design. Pentru persoanele care își doresc să locuiască într-un mediu primitor și plăcut, acest aspect este foarte important. Bateria nouă, cu apă Finaqua, va fi montat foarte simplu lângă bateria veche. Designul său minimalist și, în același timp modern, se va ajusta foarte bine cu orice culoare sau materiale ai montate în bucătărie. În plus, pentru un plus de finețe, sistemul filtrului de bucătărie se montează sub chiuvetă, ferit de privirile pretențioase ale musafirilor care te vizitează.
Filtrul de bucătărie Finaqua nu doar va „curăța” apa de impurități, ci o va și îmbunătăți cu minerale benefice pentru organism, fiind foarte apropiată de apa de izvor. Fiecare sistem are pașii săi de filtrare bine stabiliți, inspirați din modul în care apa este filtrată în Natură. Filtrul de bucătărie Finaqua va îmbunătăți apa după cum urmează:
De ce să ne oprim doar la simplul gest al hidratării când putem profita din plin de apa care va veni direct la tine acasă? Pentru că vei avea două baterii montate pe chiuveta din bucătărie (cea cu apă simplă și cea cu apă Finaqua), vei putea să ai grijă de sănătate și, în același timp, să economisești apa bună pentru tine, iar cea simplă să o folosești în activitățile tale uzuale.
La final, însă, un lucru e clar. Indiferent cum alegi să folosești filtrul de bucătărie Finaqua, el nu îți va aduce doar sănătate prin hidratare corectă, ci te va ajuta să câștigi timp pentru a-ți construi fericirea personală și bunăstarea profesională.
Pe care îl alegi? |