Consultanta rapida: 0767 280 280
Contul tău Finaqua
|
0
0%
Apa de robinet trebuie filtrată pentru o calitate superioară

Apa de la robinet
cadoul de la Natură,
„murdărit” cu artificial

Apa este cel mai important element care susține viața pe Pământ. Întreaga noastră existență se învârte în jurul acestei substanțe aparent simple. Istoria umanității a început cu apa, iar azi, am ajuns în punctul în care ea a devenit un concept atât de banal, încât nu îl mai luăm în serios și pe care l-am transformat într-o industrie a profitului cu orice scop, chiar și acela de a „răni” Natura prin exploatarea resurselor pe care ni le oferă în mod gratuit.

Călătoria apei prin
conductele istoriei

Dintotdeauna oamenii și-au făcut așezările în preajma apelor, căci apa este sursa vieții. De la primele civilizații care și-au construit imperii în jurul surselor de apă și până azi, când apa este la discreția noastră, indiferent cât de departe ne aflăm de izvoarele sale, această substanță vitală a călătorit prin istorie și ne-a ajutat să ne dezvoltăm.
Egiptenii au început să filtreze apa cu ajutorul unor coagulanți. Tehnica de filtrare a fost inscripționată pe pereții mormântului lui Ramses al II-lea.
Apariția apeductelor, sistemul de distribuție inventat de romani, ce le-a permis civilizațiilor să se poată stabili mai departe de sursele de apă.
Van Leeuwenhoek a descoperit, cu ajutorul unui microscop inventat de doi producători de ochelari, că în apă există microorganisme.
A fost brevetat primul filtru de apă din Franța, folosit la scară largă. Filtrele din interior erau realizate din lână, bureți și cărbune.
Au fost descoperite efectele negative ale clorului asupra organismului, iar acesta a fost înlocuit cu clorura ferică.
2000 î.Hr.
1500 î.Hr.
500 î.Hr.
200 î.Hr.
1627
1676
1700
1746
1854
1900
1981
Apa era fiartă în cazane de aramă, apoi răcită în vase de lut. Filtrarea se făcea cu cărbune de lemn (mangal)
Hipocrate a inventat strămoșul filtrului, folosind un material dens pentru filtrarea apei fierte și îndepărtarea sedimentelor mari.
Sir Francis Bacon a dezvoltat sisteme de filtrare a apei de mare cu ajutorul nisipului, folosit pentru desalinizarea apei.
Robert Thome a dezvoltat primele stații de epurare și rețele de distribuție a apei potabile, filtrată cu nisip.
Medicul englez John Snow a găsit soluția pentru stoparea epidemiei de holeră, prin adăugarea clorului în apa potabilă.
Oamenii de știință din SUA au inventat primul filtru de nisip folosit la scară largă, necesar datorită urbanizării accelerate.
Circuitul apei de la robinet în rețeaua de distribuție
Urbanizarea, industrializarea, dezvoltarea tehnologică accelerată ne-au adus apa aproape, dar, în același timp, au „murdărit-o”. Pe lângă dezvoltarea soluțiilor de alimentare cu apă de la robinet, omul a fost nevoit să găsească soluții și pentru deversarea apei uzuale. Așa se face că, circuitul apei în natură s-a transformat într-un alt circuit, unul al captării apei curate, murdăririi ei, apoi deversării înapoi în natură. Iar la mijloc, în tot acest proces, este omul care consumă apa venită prin țevile pline de rugină și impurități.
Captarea apei din sursele de apă naturale
Eliminarea deșeurilor mari prin decantare
Filtrarea pietrișului, nisipului, mâlului, în stații de epurare
Adăugarea clorului pentru dezinfectare
Apa ajunge, prin rețeaua de distribuție, în casele noastre
Din casele noastre, pleacă mai departe în rețeaua de canalizare
Destinația finală. Apa murdară ajunge în stații de epurare, apoi înapoi în natură
În România, rețelele de distribuție a apei potabile au început să fie construite la jumătatea secolului al XIX-lea, iar conductele sunt în mare parte din oțel neprotejat care modifică semnificativ calitatea apei, în special din cauza ruginii. Apa, fiind o substanță corozivă, mănâncă din pereții conductelor luând cu ea, pe drumul spre paharul tău, sedimente și elemente nocive.
Că să ajungă la robinet, apa parcurge distanțe foarte mari de la ieșirea din stațiile de epurare, ceea ce presupune că trebuie să fie tratată cu o cantitate suficientă de clor, astfel încât microorganismele patogene să nu se dezvolte și să ajungă în organismul tău. Reabilitarea rețelelor de distribuție este, în continuare, o necesitate și suntem încă departe de a avea rețele cu conducte care să corespundă standardelor moderne și, implicit, o apă de la robinet curată, ca în natură.
În România, doar 40% din populație bea apă de la robinet. Majoritatea dintre români filtrează apa cu ajutorul aparatelor de filtrare prezente pe piață. Restul de 60% folosesc apă îmbuteliată, crezând că, astfel, consumă apă de calitate, însă realitatea este că apa îmbuteliată în PET poate conține o substanță extrem de cancerigenă, care ajunge în apă atunci când transportul și depozitarea apei nu se fac în condiții corespunzătoare.

Fiecare țară cu apa ei

În plus, costurile per familie sunt considerabile, iar mediul înconjurător are de suferit din cauza cantităților mari de plastic aruncat în natură.

În alte țări, lucrurile stau cu totul altfel. De aceea, atunci când am dezvoltat sistemul de filtrare Finaqua, am decis să îl creăm pe apa din România, conform rețelei noastre de distribuție.
Apa din China
Apa din America
Apa din Vestul Europei
Apa din România
În China, apa de la robinet nu este potrivită pentru consumul uman, iar ea trebuie fiartă sau filtrată. În 2016, de exemplu, apa din China avea de 3,6 ori mai multă nitrozodimetilamină (substanță cancerigenă, apărută ca urmare a folosirii clorului) decât apele din America de Nord sau Europa de Vest. În plus, cantitatea de sedimente, rugină, bacterii sau virusuri, chiar în oraşe mari, precum Beijing sau Shanghai, este atât de mare, încât consumul apei direct de la robinet nu este recomandat.
Apa din Statele Unite ale Americii şi din Canada este sigură pentru consumul uman. Mai mult decât atât, filtrarea ei este realizată în asemenea măsură încât produsul final (apa de la robinet) conţine adesea chiar mai multe minerale decât cea îmbuteliată. De asemenea, apa din State conţine şi flor, despre care se spune că poate scădea apariția cariilor cu 25%. Totuşi, în Mexic, situaţia nu este la fel de roz, studii recente arătând că apa lor conţine de 2,5 ori mai mult arsenic decât limitele admise de OMS.
Se spune despre apa de la robinet din Barcelona că este de 3.500 de ori mai puţin poluantă pentru mediu pe termen lung, decât apa îmbuteliată! Totuşi, pentru a ne putea asigura că bem cea mai sănătoasă apă, protejând, totodată, planeta, experţii din Barcelona recomandă folosirea unui sistem de filtrare a apei de la robinet; sistem ce înlătură până şi cele mai mici impurităţi.
La ieşirea din staţiile de tratare, apa este tratată cu clor. Cantitatea adăugată este de 0,5 mg/l, o cantitate deloc de neglijat, mai ales în consumul de apă pe termen lung. Apoi, înainte de a intra în rețeaua de distribuție, apa este analizată, iar dacă indicatorii fizico-chimici nu sunt în parametri normali, apa nu va porni spre casele noastre. Totuși, chiar dacă la ieșirea din stația de epurare, apa este curată, pe drum spre robinetele noastre, „Natura” din ea se va pierde.
Clor
Fier
Elemente oxidante
Ce conţine apa
de la robinet,
de fapt?
Clorul este responsabil cu gustul și mirosul artificial al apei. În cantități prea mari afectează pielea, rinichii, ficatul și îmbătrânește organismul prin răspândirea de radicali liberi.
Deși important pentru organism, excesul de fier poate cauza probleme digestive. În UE, Canada și India, sunt interzise cantitățile mai mari de 0,3 mg/l de fier, în apă.
Pentru că este lipsită de antioxidanți, apa nu poate ajuta organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care cauzează apariția ridurilor și cresc predispoziția la boli cronice.
Plumb, rugină și impurități
Zinc
Cupru
Pesticide
Plumbul sau rugina pot duce la degradarea celulelor roşii, creşterea tensiunii sau intoxicaţie cronică cu plumb. În UE, nivelul maxim de plumb admis este de 10 μg/l.
Un mineral ce contribuie la sănătatea pielii, unghiilor și părului. El nu trebuie să depăşească 5,00 mg/l. În caz contrar, pot apărea dureri de cap şi probleme digestive.
Cantitatea maximă admisă de cupru în apă este de 2 mg/l. O apă care conține prea mult cupru poate cauza probleme de rinichi sau probleme digestive.
Pesticidele pot ajunge în apă din cauza agriculturii practicate la nivel industrial, în preajma lacurilor de acumulare. Ele pot cauza probleme digestive.

Eliminăm artificialul
și îți aducem înapoi Natura

Cu ajutorul tehnologiei Finaqua, îţi vom aduce la robinet cea mai curată apă naturală, indiferent cât de multe impurități a adus cu ea din rețeaua de distribuție. În paharul tău, vei avea de acum, doar apă de la robinet limpede, proaspătă, alcalină și antioxidantă. Este o apă care te ajută să scapi de plastic, drumuri inutile la supermarket, bani aruncați pe geam sau impurități care îți atacă organismul.
Apa îmbuteliată
  • Adesea la PET, dăunează mediului
  • Ocupă loc inutil în casă şi te obligă să faci drumuri dese la magazin
  • Adesea slabă în minerale, faţă de o apă alcalină
  • Cheltuieli mari pe termen lung
Apa de la robinet
  • Este curată, dar trece prin conductele vechi şi adună impurităţi
  • Supusă poluării, poate transmite virusuri şi paraziţi
  • Slabă în minerale, gust nenatural
  • Afectează pielea, dinţii şi părul, din cauza clorului
Apa Finaqua
  • Lipsită de impurităţi, mereu proaspătă
  • Contribuie la detoxifiere
  • Fără plastic
  • Gust şi miros naturale, ca de izvor
  • Fără clor, radicali liberi şi stres oxidativ
  • Este alcalină, bogată în minerale
Zero plastic şi zero consum de energie electrică
Finaqua folosește doar tehnologii și sisteme mecanice de filtrare a apei. Ne folosim de puterea apei pentru a-i reda, astfel, naturaleţea izvoarelor alcaline și antioxidante!
Adio rugină
și reziduuri
Sistemul de filtrare Finaqua va crește calitatea apei de la robinet, astfel încât să poți consuma apă benefică pentru sănătate, plină de nutrienți, ionizată natural, alcalină, antioxidantă și microstructurată.
Apă
fără clor
O apă lipsită de clor va fi o apă cu gust și miros natural. Clorul care ajunge în apa de la robinet devine și mai periculos atunci când apa este încălzită, când o folosim pentru gătit, întrucât temperaturile ridicate duc la sintetizarea unor compuși toxici, cu factor semnificativ de risc în ceea ce privește apariția bolilor cronice.
Apă cu proprietăți
alcaline naturale
Finaqua este singurul filtru mecanic care reușește cu succes să alcalinizeze apa, oferindu-i un pH de 9,5, cel recomandat pentru consumul uman. O astfel de apă poate ajuta la buna funcționare a sistemului muscular și nervos, la menținerea nivelului de colesterol, reglarea ritmului cardiac, întărirea sistemului osos și a dinților și, în plus, are efect antistres, oferindu-ți energie și o stare de bine.
Apă microstructurată,
pentru o hidratare optimă
Apa Finaqua are o structură moleculară îmbunătățită, mult mai mică decât apa obișnuită. Fiind extrem de fină, pătrunde mult mai bine în celule, astfel încât reușește să te hidrateze optim chiar și în timpul sportului.
Finaqua, apa Naturii de la robinet
Suntem 70% apă, iar calitatea apei pe care o bem este extrem de importantă. Apa este cea care transportă mineralele și nutrienții în celule și ajută la eliminarea reziduurilor metabolice. Alege să bei apă curată, alcalină și antioxidantă, apă naturală. Sănătatea și longevitatea ta și a familiei tale sunt influențate în mod direct de cantitatea și calitatea apei pe care o consumați.