Deși simplist vorbind, fiecare apă este o banală
alăturare de două molecule de hidrogen și una
de
oxigen, în procesul de tratare sunt adăugate o
multitudine de elemente care să transforme apa
luată
din
natură, și „târâtă” prin țevile de
alimentare, în apă potabilă. Fiecare țară o
tratează diferit,
chiar
dacă tehnica de bază e
aceeași. Unele au mai mult clor, altele au
adăugat și fluor, unele sunt
încărcate
cu mai
multă rugină, altele cu mai puțină. Și pentru că
nu bem apă din Austria, China, India sau
SUA, ci
din România, sistemele noastre de filtrare sunt
adaptate pe tehnicile de purificare a apei din
sistemele
de distribuție de la noi.
Toată magia se petrece în cele 5 etape de filtrare
a apei. Fiecare filtru are rolul său bine definit, iar
ordinea în care sunt așezate cele 5 cartușe nu
este întâmplătoare. Exact ca în natură, pornim
de la mare la mic. Întâi, ne asigurăm că apa este
eliberată de particulele mari care nu au ce căuta
în organismul nostru. Apoi, ne ocupăm de
particulele mai mici și tot așa, până în punctul în
care ajungem la un nivel imposibil de văzut cu
ochiul liber, cel molecular.