Consultanta rapida: 0767 280 280
Contul tău Finaqua
|
0
0%
Cele 6 beneficii ale apei alcaline

Cele 6 beneficii ale apei alcaline care te vor ghida spre o viață plină de energie, vitalitate, potențial

13 iulie 2022 | scris de Finaqua

Încă din străbuni am învățat lecția simplității, a firescului, în care tot ce vine de la Mama Natură este sănătos și gustos. Iar apa este unul dintre elementele pe care am primit-o într-un mod incontestabil. Beneficiile ei sunt povestite chiar de către izvoarele vechi care o creează încă din timpurile în care omul încă nu exista, cele din munții mângâiați de aer curat, lipsiți de vacarmul orașelor pline de smog, zgomot și stres.

 

Acele izvoare sunt oferite de natură drept cadou de potolit setea arzătoare în cel mai pur mod cu putință, prin intermediul apei alcaline. Dacă nu am înțelege „știința” din spatele ei am crede, pe bună dreptate, că e o magie care ne hrănește fiecare celulă a corpului, oferindu-ne energia vitală de care avem nevoie pentru a funcționa într-o lume acaparată de artificial, toxic, nociv. Asta pentru că zilnic, neîntrerupt, corpul nostru este atacat din toate direcțiile. Alimentația, stresul, poluarea sunt doar câțiva dintre factorii care ne bombardează fizic chiar și atunci când dormim și avem falsa impresie că suntem „apărați” de problemele cotidiene.

 

Din fericire, principala luptătoare care ne ajută să ne refacem, să ne protejăm, să excelăm în lupta pentru evoluția spre care tânjim cu toții este apa. Și nu orice fel de apă, ci apa alcalină, ale cărei beneficii naturale sunt incontestabile.

 

1. Hidratarea, primul pas spre victoria împotriva bolii

Deși pare un gest banal, aproape instinctiv, hidratarea nu este doar o simplă „potolire” a senzației de sete. Ajunsă în organism, în funcție de calitatea pe care o are, apa are potențialul de a hidrata intens, alimentând organismul cu substanțele vitale de care are nevoie pentru a funcționa optim și pentru a lupta cu bolile și „declinul” celular. În mod natural, celulele noastre îmbătrânesc. Cu trecerea timpului, ele își pierd din vitalitate, se ofilesc și mor. Apa alcalină are aici rolul vital de a le menține sănătoase, de a le ajuta să ne ofere toate ustensilele necesare pentru ca noi să ne putem continua viețile fără să ne concentrăm la „problemele microscopice” cu care se confruntă corpul nostru zilnic. Apa alcalină este printre puținele ape naturale care are puterea de a se strecura în toate colțurile organismului, reușind, astfel, să îmbrățișeze cu hidratare, pe rând, fiecare celulă a corpului, oricât de mică. E ca o mamă grijulie care își îngrijește cu responsabilitate fiecare dintre trilioanele de celule care „hoinăresc” prin organismul uman.

2. Eșecul radicalilor liberi eliminați prin detoxifiere

Pe lângă celulele bune care contribuie la buna funcționare a noastră, în corpul nostru, însă, se mai strecoară și elemente nocive care ne atacă, ne lovesc, ne sabotează buna intenție de a fi sănătoși. O parte dintre acestea sunt reziduurile acide care ne dezechilibrează. Și chiar dacă nu le simțim tot timpul, ele sunt acolo, în noi, complotând și multiplicându-se până în punctul în care vor fi atât de multe încât nu vom mai avea de ales decât să ne lăsăm pradă bolilor. Din fericire, apa alcalină are potențialul de a identifica din timp aceste substanțe și de a le elimina din organism încă de dinainte ca noi să aflăm că ele sunt acolo. Pe lângă hrănirea celulară, prin procesul de detoxifiere, fiecare celulă este curățată de toxine și ajutată să funcționeze în continuare la potențial maxim.

 

3. Echilibrul perfect al pH-ului, oferit de apa alcalină

Echilibrul după care tânjim cu toții nu se întâmplă doar în exterior printr-un stil de viață ponderat, fără excese sau extreme, ci și în interiorul nostru. Iar acel echilibru interior este definit fizic prin pH-ul organismului. Fiecare moleculă a corpului nostru are nevoie de un echilibru definit printr-un anumit pH.

  • Pielea are nevoie de un pH între 4 și 6,5 pentru a putea lupta corect împotriva microbilor care vor să pătrundă cu încăpățânare în organism.
  • pH-ul stomacului variază între 1,5 și 6, fiind cel mai fluctuant. Dacă fluctuația este dezechilibrată, nu am mai putea descompune cum trebuie alimentele din stomac, lucru care va duce la probleme de sănătate.
  • Sângele are un pH între 7,3 și 7,5. Orice valoare sub sau peste acest pH poate duce la dezechilibre și boli grave ale organismului.

 

Constant, fiecare organ luptă să își păstreze pH-ul în parametrii optimi. Și principala luptă pe care o ducem este cu acizii, asta pentru că sunt dușmanii noștri aproape unanimi. Majoritatea alimentelor pe care le consumăm sunt acide. Aerul poluat pe care îl respirăm mărește acidul organismului. Stresul, oboseala, problemele cotidiene dezechilibrează hormonal organismul prin aciditate. Iar pentru reinstaurarea echilibrului, e nevoie de substanțe alcaline care să regleze pH-ul acido-bazic al organismului, astfel încât organele noastre să poată munci în continuare pentru noi, fără să fie suprasolicitate să lupte. Iar asta face apa alcalină care pătrunde molecular în sânge, eliminând aciditatea și restabilind ying-yang-ul perfect al organismului.

4. Hidrogenul molecular, mentorul vieților echilibrate

Fiecare beneficiu al apei alcaline este dictat de un mentor care ne ajută din umbră, cu o modestie sinceră pe care o putem găsi doar în natură. Despre acest cadou primit în dar de izvoarele de apă alcalină s-au știut prea puține până recent când, din dorința de a afla cât mai multe despre modul în care funcționează această apă, oamenii de știință au aflat că principalul „vinovat” al bunăstării pe care ea ne-o oferă este hidrogenul molecular. Ce face el? Este un puternic antioxidant care are rolul de a opri procesul de oxidare cauzat de radicalii liberi. Practic, ne menține celulele tinere și sănătoase. Iar principalul său avantaj este că e printre puținele elemente primite de la natură care, în exces, nu dăunează. Asta pentru că acționează cu blândețe în organism, atacând cu duritate doar elementele nocive care ne sabotează țelurile de a crește, excela, evolua, trăi frumos, în armonie și sănătate.

5. Apa alcalină, combustibilul energizant al metabolismului

Când totul merge bine, când mecanismul care ne ghidează prin activitățile de zi cu zi funcționează perfect, este hidratat și lipsit de dăunători, el se va putea concentra pe sarcina sa principală, aceea de a ne oferi energie. De aceea, apa alcalină contribuie la reducerea extenuării. Pe lângă hidrogenul molecular care optimizează funcțiile metabolice, mineralele și, în special magneziul, din apa alcalină ne va oferi un boost de energie celulară. În felul acesta, fiecare părticică din organism va fi revigorat, oferindu-ne forța necesară să trecem peste fiecare provocare sau obstacol care ne apare în cale.

6. Sistemul imunitar, alimentat de apa alcalină

Rezultatul final, însă, e cel mai spectaculos. Hidratarea, detoxifierea, reglarea pH-ului, energizarea, echilibrul metabolic oferite de apa alcalină duc spre un sistem imunitar puternic, capabil să lupte împotriva oricărui obstacol care ar îndrăzni să provoace buna funcționare a organismului. Un sistem imunitar puternic înseamnă o putere mai mare de concentrare, datorită echilibrului chimic din organism. Un sistem imunitar puternic înseamnă mai mult timp și mai multe posibilități pentru noi de a ne urma visurile și de a le realiza.

 

De ce să ne concentrăm atenția pe rezolvarea problemelor care pot apărea dacă nu avem grijă de sănătate când am putea să le evităm, investind acea concentrare și energie pe lucruri care să ne ajute să ne bucurăm de viață? Despre asta ne „vorbește” apa alcalină și acestea sunt beneficiile pe care le vei avea consumând-o cu regularitate.


Apa alcalină nu este un simplu lichid care ne potolește setea
E un stil de viață
E alegerea unui trai sănătos, productiv, energizant

ANTERIOR
Filtrul Finaqua instalat în bucătăria ta îți aduce hidratarea corectă la degetul mic
URMĂTOR
Apa de la robinet din România e și mai bună atunci când o filtrezi profesionist
Vrei încă
100 de lei
reducere?
În plus față de reducerea
temporară de 30% de pe site?
Primește la tine acasă:
apă alcalină, antioxidantă, microstructurată, ionizată natural și îmbogățită cu magneziu și hidrogen.