Consultanta rapida: 0767 280 280
Contul tău Finaqua
|
0
0%
Apa alcalaină produsă de filtrele Finaqua și beneficiile ei

Apa alcalină, cadoul sănătății primit de la Natură

Natura are un fel aparte de a ne proteja, chiar și în momentele în care o tratăm cu prea puțin respect.

Ea știe că apa nu este doar un simplu lichid de potolit setea și insistă să ne ofere o mulțime de beneficii, cu fiecare pahar de apă pe care îl consumăm. De aceea, ne-a oferit cel mai frumos cadou pentru sănătate: izvoarele cu apă alcalină și antioxidantă. Am profitat de acel cadou și am decis să îl aducem la tine acasă, să îți oferim cel mai dulce gust, cel de hidratare curată, de apă alcalină pură și naturală.

9,5 - nivelul hidratării perfecte

Apa, la fel ca orice altă substanță pe care o consumăm, are un anumit nivel al potențialului de hidrogen, denumit, simplu, pH. Acesta ne arată, de fapt, cantitatea de ioni de hidrogeni dintr-o anumită substanță. La fel ca oxigenul, hidrogenul are o importanță vitală în menținerea sănătății. El este cel care ne hrănește, ne vindecă și construiește fundația puternică a sănătății noastre. Însă nu orice cantitate este benefică pentru organism. Nivelul pH-ului este reprezentat de un număr care măsoară cât de acidă sau alcalină (bazică) este o substanță, pe o scală de la 0 la 14. Cu cât nivelul este mai mic, cu atât substanța este mai acidă. Contrar, cu cât nivelul este mai ridicat, cu atât substanța este mai alcalină.

Rețeta apei perfecte, luată direct din izvoarele cu sănătate din Natură

În natură, apa este alcalinizată printr-un proces extrem de simplu. Atunci când apa de izvor curge peste roci poroase, aceasta va prelua din mineralele organice alcaline de pe acele roci și va deveni o apă cu pH mare. La fel funcționează și tehnologia Finaqua, care alcalinizează apa natural, fără intervenții artificiale.

Echilibrul perfect al hidratării are un pH de 9.5. O apă alcalină cu o astfel de valoare va ajuta organismul să lupte mult mai bine cu substanțele acide pe care le consumăm zilnic.

Apa alcalină - magia din „curțile” noastre

Țara noastră este plină de izvoare de apă care, de-a lungul timpului, au ajutat sute de mii de români să își mențină sănătatea. Nu întâmplător, în România avem peste 60% din izvoarele cu apă minerală, din Europa. Fiecare apă este filtrată de Natură în mod diferit și fiecare are beneficii „vânate” de mii de români. Sursele noastre de hidratare au fost izvor de inspirație în dezvoltarea tehnologiei Finaqua. În călătoriile noastre prin țară am gustat și analizat zeci de tipuri de apă. Așa am descoperit cum curăță Natura apa, cum o transformă în sănătate, pentru ca apoi să ne-o ofere în dar.

Sunt locuri accesibile, locuri facile, locuri aflate aproape de casele noastre. Ne-au inspirat deopotrivă și izvoarele de munte, dar și cele pe care le găsim la doi pași de orașele în care locuim. Sunt surse de hidratare miraculoase ce abia așteaptă să ofere sănătate și prospețime tuturor celor care le vizitează.

O parte din izvoarele care ne-au hidratat în călătoria spre tehnologia perfectă de filtrare a apei:

Izvorul Maieru
Apa ce îmbrățișează sănătatea
Izvorul 4 din Tinca
Apa miraculoasă cu gust cristalin
Izvorul Sonda 2
Apa cu sănătate pură din Slănic Moldova
Izvorul Ciuget
Apa unică cu gust de bogăție rafinată
Este o apă ce oferă viață și vindecare. Are un pH de 8 și este îmbogățită cu ioni de argint și aur coloidal. Ajută la reglarea colesterolului, a trigliceridelor și a glicemiei.
O apă minerală alcalină feroasă, pe care Natura a filtrat-o cu miracol și măiestrie și i-a oferit cadou beneficii pentru organism, în special pentru ficat, stomac și oase.
Izvorul este considerat unul dintre cele mai rare din lume, un izvor cu apă alcalină pură ce hidratează organismul, îl energizează și îl protejează de boli de ficat și rinichi.
Despre această apă se spune că seamănă cu renumita marcă Vichy, din Franța. Diferența este că e naturală și, pe lângă gustul deosebit, este protectoare a sănătății.

Apa alcalină, aliata organismului împotriva acizilor

După toată lupta, rămân
învingătoarele: sănătatea și
energia

În corpul nostru au loc constant lupte între organism și dăunătorii care îl atacă neîntrerupt. E o muncă solicitantă, obositoare, care, de multe ori, e pierdută din cauza exceselor. Cafeaua de dimineață pe care o guști în liniște și armonie, portocala suculentă de la gustarea dintre mese, paharul de vin ispititor ce dezinhibă și apropie, marea majoritate a alimentelor pe care le consumi sunt acide. Iar dacă în exterior viața pare plină de armonie, în interior, e agitație și stres. Toate acele mici plăceri nevinovate ajung în corp și cresc nivelul acidității nu doar în stomac, ci în întreg organismul. Uneori, vei simți efectele. Alteori, trupul tău va suferi în tăcere și va încerca să se descurce așa cum poate. Doar că resursele sale sunt limitate și de aceea, pentru a contracara aciditatea, avem nevoie de o substanță bazică. De apă alcalină cu pH de 9,5 care să pună umărul în lupta cu stresul, alimentele nocive și toți dăunătorii care ne bombardează organismul, restabilindu-i, astfel, valorile normale ale pH-ului de 7,3.

Un organism cu un pH ușor alcalin va fi un organism sănătos care va putea ține piept oricăror probleme care ar putea să îi afecteze buna funcționalitate. Pe lângă beneficiile cunoscute ale apei, acelea ale hidratării, apa alcalină mai are proprietatea miraculoasă de a te ajuta să eviți majoritatea problemelor de sănătate.

Consum de
apă alcalină
inspirată din
Natură
Poate diminua problemele digestive
Ajută la întărirea sistemului imunitar
Hidratează optim organismul
Ajută la curățarea colonului
Ajută la detoxifierea organismului
Antioxidant natural
(pielea nu va îmbătrâni la fel de repede)
Stare de bine,
atât din punct
de vedere fizic,
cât și psihic

Beneficiile apei alcaline:

  • Poate ajuta la reducerea arsurilor stomacale prin dezactivarea pepsinei, enzima responsabilă cu refluxul gastric.
  • Pune umărul la întărirea oaselor, datorită mineralelor benefice pe care le conține.
  • Ajută la hidratarea și oxigenarea sângelui, lucru care poate duce la o circulație periferică mai bună.
  • Poate ajuta la pierderea în greutate prin îmbunătățirea metabolismului.
  • Îmbunătățește sistemul imunitar și îl ajută să lupte mai bine cu dăunătorii externi.
  • Are efect de anti-îmbătrânire, antioxidanții din ea fiind mai bine absorbiți de organism.
  • Oferă energie și vitalitate, pregătind organismul pentru orice provocare culinară.

Când să nu consumi apă alcalină?

Puțini sunt cei care îți vor spune că apa alcalină, chiar dacă are proprietăți foarte bune, este contraindicată în anumite situații. Echilibrul este important în absolut toate domeniile, chiar și atunci când vorbim despre hidratare. Deși am crede că un lucru sănătos nu are cum să facă rău, ce e prea mult întotdeauna va strica, indiferent cât de natural și bun e.
 
Bebelușii
În timpul mesei
Medicamentele
Cele trei situații în care apa alcalină face mai mult rău decât bine
Până la vârsta de 3 ani, copiii au un pH ușor alcalin, motiv pentru care consumul de apă alcalină nu este indicat, pentru că poate duce la supraalcalinizare. Prea mult mediu bazic în corp încetinește metabolismul și digestia, lucru care va afecta dezvoltarea armonioasă a copilului.
Acidul gastric ajută la digerarea mâncării, de aceea în timpul mesei cantitatea de acid din stomac crește. Dacă „stingem” acel acid cu apă alcalină, digestia va avea de suferit. Tocmai de aceea, în timpul mesei, dacă ne este foarte sete, este recomandat să bem apă cu pH neutru.
Fiecare medicament pe care îl luăm are nevoie de un anumit timp pentru a-și face efectul. Mediile alcaline, însă, fac ca medicamentele să se dizolve mult mai repede decât în mod normal. Tocmai de aceea, indiferent de tratament, el trebuie luat doar cu apă cu pH Neutru.
Izvoarele alcaline, direct în casele noastre
La cât e de bună apa alcalină, ne-am dori, pe bună dreptate, să ne mutăm cu toții în munți, lângă izvoarele alcaline pure și curate. Însă nu va fi loc pentru toată lumea și cu siguranță nu este o soluție să sapi în fundația casei tale până să găsești un izvor de apă curată. Și atunci cum faci să ai apă alcalină la dispoziția sănătății tale?
  • Bicarbonatul de sodiu. Este o substanță alcalină, cu un pH de 9. Tot ce trebuie să faci este să adaugi puțin bicarbonat în apa de băut. Dezavantajul acestei soluții este că sodiul, în cantități prea mari, poate dăuna. În plus, apa va avea un pH neutru mai mic de cel de 9,5 cât este recomandat și va fi lipsită de mineralele care îmbunătățesc apa.
  • Apa alcalină îmbuteliată. Există firme care îmbuteliază apă alcalină, însă acea apă este doar apă filtrată, în care este adăugat bicarbonat de sodiu. Pe lângă dezavantajele apei cu bicarbonat menționate mai sus, mai adăugăm efectele nocive pe care sticlele de plastic le au asupra mediului înconjurător, precum și costurile unui astfel de stil de viață, care cu siguranță îți va usca buzunarele.
  • Căni filtrante pentru apa alcalină. Există în comerț căni speciale care filtrează apa de la robinet și o alcalinizează. Însă deși ele promit apă alcalină de calitate, marea lor majoritate nu reușesc să atingă un nivel al pH-ului de 9,5, cel recomandat în consumul apei alcaline. Maximul pe care îl pot atinge este de 7-7,5, un nivel prea mic pentru ca organismul să poată lupta corect cu acizii. Un alt dezavantaj este că au o forță de filtrare mică deoarece se folosesc de forța gravitațională pentru filtrarea apei, astfel că volumul de filtrare este mai mic decât la un filtru montat direct la robinet. Filtrele trebuie schimbate destul de des și trebuie să ai tot timpul grijă să umpli cana filtrantă pentru a nu aștepta fix atunci când e setea mai mare. Cât despre capacitatea de filtrare, ele nu au forță suficientă pentru a elimina întreaga cantitate de clor sau sedimente din apa de la robinet, în schimb, pentru că au filtre foarte dense, vor opri mineralele bune de care avem nevoie.
  • Filtrele cu electroliză, pentru robinet. Sunt filtre care reușesc să aducă apa la un nivel al pH-ului de 9,5, dar necesită o investiție mare, plus consumă mult curent, iar, de cele mai multe ori, apa rezultată prin electroliză nu este îmbunătățită cu minerale benefice pentru organism.
Finaqua, soluția naturală pentru
robinete „însetate”
Finaqua oferă absolut toate beneficiile apei alcaline, fără niciun strop de artificial. Fiecare cartuș filtrant aduce proprietăți de filtrare suplimentare, astfel încât robinetul tău să imite cât mai bine izvoarele alcaline. Este un filtru ergonomic și economic, care îi redă apei gustul și mirosul natural. O apă pură, bogată în minerale. O apă care te va conecta cu natura și te va ajuta să fii în armonie cu tine însuți. O apă care îți oferă sănătate, frumusețe și o stare de bine din punct de vedere emoțional. O apă pentru o viață echilibrată ce nu poate fi decât… fericire.