Avantajul nostru, al oamenilor, este că nu trebuie să ne concentrăm pe funcțiile vitale ale organismului. Inima noastră bate încontinuu, fără întrerupere, chiar dacă nu ne gândim la ea. Plămânii noștri ne oferă constant oxigen, fără să realizăm asta. Rar suntem conștienți de fiecare inspirație și expirație, iar faptul că nu trebuie să ne gândim la asta, ne ajută să ne axăm pe lucrurile care contează cu adevărat pentru noi, cum sunt evoluțiile personale sau profesionale. La fel se întâmplă și în cazul apei. Inconștient, știm că avem nevoie de apă să supraviețuim. Așa că, periodic, bem din automatism un pahar de apă, apoi ne continuăm viața, lăsând organismul să preia mai departe sarcina de a se hidrata.
Din păcate, hidratarea nu este atât de simplă precum am crede. Dacă ai avut și tu momente în care, de sete, ai băut multă apă dintr-o dată și ai simțit cum te-ai „umflat”, e semn că apa pe care ai băut-o nu are capacitatea de a fi absorbită suficient de repede de celule, motiv pentru care organismul consideră că e prea multă și încearcă să o elimine. Acest lucru se întâmplă de obicei cu apa de la robinet și majoritatea apelor îmbuteliate. Efectele se resimt cel mai bine în timpul sportului, atunci când avem nevoie de hidratare, însă în pauzele dintre exerciții, în loc ca apa pe care o bem să ne ofere energie pentru a continua să facem mișcare, nu face decât să ne îngreuneze.
Cum ar fi dacă apa pe care o consumăm zilnic ar fi la fel de „inteligentă” precum tehnologiile evoluate pe care le folosim în viața de zi cu zi? Rar ne punem astfel de întrebări, asta și pentru că apa, în esență, este un dat pe care rar îl băgăm în seamă. Știm că trebuie să ne hidratăm și atât. De multe ori, chiar, „uităm” să bem apă până în punctul în care ajungem să resimțim efectele deshidratării. Iar atunci, în majoritatea cazurilor, e prea târziu pentru organism.
Dar dacă apa ar putea să ne trimită notificări din oră în oră, să nu uităm de ea? Și dacă ar fi atât de inteligentă încât să ne hidrateze moleculă cu moleculă, celulă cu celulă, să nu se piardă nicio picătură de sănătate din ea? Cum ar fi dacă apa ar avea gândirea sa proprie, reușind să acționeze cu exactitate, să călătorească prin organism până la celulele care au nevoie de hidratare, să nu ne mai „umfle” și să ne facă să ne simțim grei?
Chiar dacă încă nu am dezvoltat sistemul care să ne anunțe de fiecare dată când organismul nostru are nevoie de apă, din fericire, am reușit să „rezolvăm” super hidratarea celulară. Iar soluția, chiar dacă am crede că este una extrem de complicată, în fapt, ea este la îndemâna noastră, oferită tot de natura care știe atât de bine cum să ne ofere soluțiile optime pentru funcționare la capacități maxime.
Desigur, nu vorbim de o tehnologie capabilă să facă calcule matematice complexe, ci de una care să ne hidrateze într-un mod superior, benefic pentru organism. Într-o lume în care apa este la discreție, dar uităm să o consumăm, fiecare picătură pe care o bem contează enorm. Iar aici intervine hidrogenul molecular, una dintre puținele substanțe pe care o găsim în natură și care nu face rău, chiar și aflat în concentrații mari. Inițial, hidrogenul molecular era folosit în scufundări la adâncimi foarte mari pentru că ajută la prevenirea decompresiei. În ultima perioadă, s-a descoperit că acest gaz care se află peste tot în natură, are proprietăți superioare de hidratare. Asta pentru că are superputerea de a se strecura în absolut fiecare celulă a corpului, livrând moleculele de apă înainte ca ele să fie eliminate din organism. Iar rezultatele?
Desigur, acestea sunt doar câteva dintre efectele pe care apa inteligentă le are asupra organismului uman. Imaginează-ți doar, cât de ușor ar fi să îți upgradezi stilul de viață așa cum faci cu dispozitivele inteligente pe care le folosești? Să instalezi un simplu sistem de filtrare a apei de la robinet și atât, restul să vină de la sine.