Apa de la robinet

Călătoria apei princonductele istoriei

Dintotdeauna oamenii și-au făcut așezările în preajma apelor, căci apa este sursa vieții. De la primele civilizații care și-au construit imperii în jurul surselor de apă și până azi, când apa este la discreția noastră, indiferent cât de departe ne aflăm de izvoarele sale, această substanță vitală a călătorit prin istorie și ne-a ajutat să ne dezvoltăm.

1500 î.Hr.
Egiptenii au început să filtreze apa cu ajutorul unor coagulanți. Tehnica de filtrare a fost înscripționată pe pereții monumentului lui Ramses al II-lea.
200 î.Hr.
Apariția apeductelor, sistemul de distribuție inventat de romani, ce le-a permis civilizațiilor să se poată stabili mai departe de sursele de apă.
1676
Van Leeuwenhoek a descoperit, cu ajutorul unui microscop inventat de doi producători de ochelari, că în apă există microorganisme.
1746
A fost brevetat primul filtru de apă din Franța, folosit la scară largă. Filtrele din interior erau realizate din lână, bureți și cărbune.
1900
Au fost descoperite efectele negative ale clorului asupra organismului, iar acesta a fost înlocuit cu clorura ferică.
2000 î.Hr.
Apa era fiartă în cazane de aramă, apoi răcită în vase de lut. Filtrarea se făcea cu cărbune de lemn (mangal).
500 î.Hr.
Hipocrate a inventat strămoșul filtrului, folosind un material dens pentru filtrarea apei fierte și îndepărtarea sedimentelor mari.
1627
Sir Francis Bacon a dezvoltat sisteme de filtrare a apei de mare cu ajutorul nisipului, folosit pentru desalinizarea apei.
1700
Robert Thome a dezvoltat primele stații de epurare și rețele de distribuție a apei potabile, filtrată cu nisip.
1854
Medicul englez John Snow a găsit soluția pentru stoparea epidemiei de holeră, prin adăugarea clorului în apa potabilă.
1981
Oamenii de știință din SUA au inventat primul filtru de nisip folosit la scară largă, necesar datorită urbanizării accelerate.

Circuitul apei de la robinet în rețeaua de distribuție

Urbanizarea, industrializarea, dezvoltarea tehnologică accelerată ne-au adus apa aproape, dar, în același timp, au „murdărit-o”. Pe lângă dezvoltarea soluțiilor de alimentare cu apă de la robinet, omul a fost nevoit să găsească soluții și pentru deversarea apei uzuale. Așa se face că, circuitul apei în natură s-a transformat într-un alt circuit, unul al captării apei curate, murdăririi ei, apoi deversării înapoi în natură. Iar la mijloc, în tot acest proces, este omul care consumă apa venită prin țevile pline de rugină și impurități.

Water Treatment Process Diagram
Captarea apei din sursele de apă naturale
Eliminarea deșeurilor mari prin decantare
Filtrarea pietrișului, nisipului, mâlului, în stații de epurare
Adăugarea clorului pentru dezinfectare
Apa ajunge, prin rețeaua de distribuție, în casele noastre
Din casele noastre, pleacă mai departe în rețeaua de canalizare
Destinația finală. Apa murdară ajunge în stații de epurare, apoi înapoi în natură
China Flag

Apa din China

În China, apa de la robinet nu este potrivită pentru consumul uman, iar ea trebuie fiartă sau filtrată. În 2016, de exemplu, apa din China avea de 3,6 ori mai multă nitrozodimetilamină (substanță cancerigena, aptătută ca urmăre a folosirii clorului) decât apele din America de Nord sau Europa de Vest. În plus, contaminarea de sedimente, rugină, bacterii sau virusuri, chiar în orașe mari, precum Beijing sau Shanghai, este atât de mare, încât consumul apei direct de la robinet nu este recomandat.

USA Flag

Apa din America

Apa din Statele Unite ale Americii și din Canada este sigură pentru consumul uman. Mai mult decât atât, filtrarea este realizată în asemenea măsură încât produsul final (apa de la robinet) conține adesea chiar mai multe minerale decât cea îmbuteliată! Totuși, pentru a ne putea asigura că bem cea mai sănătoasă apă, protejată, totodată, decât cea îmbuteliată. De asemenea, apa din State conține și flor, despre care se spune că poate scădea apariția cariilor cu 25%. Totuși, în Mexic, situația nu este la fel de roz, studii recente arătând că apa lor conține de 2,5 ori mai mult arsenic decât limitele admise de OMS.

Europe Flag

Apa din Vestul Europei

Se spune despre apa de la robinet din Barcelona că este de 3.500 de ori mai puțin poluantă pentru mediu pe termen lung, decât apa îmbuteliată! Totuși, pentru a ne putea asigura că bem cea mai sănătoasă apă, protejată, totodată, planète, experții din Barcelona recomandă folosirea unui sistem de filtrare a apei de la robinet; sistem ce înlătură până și cele mai mici impurități.

Romania Flag

Apa din România

La ieșirea din stațiile de tratare, apa este tratată cu clor. Cantitatea adăugată este de 0,5 mg/l, o cantitate deloc de neglijat, mai ales în consumul de apă pe termen lung. Apoi, înainte de a intra în rețeaua de distribuție, apa este analizată, iar dacă indicatorii fizico-chimici nu sunt în parametrii normali, apa nu va porni spre casele noastre. Totuși, chiar dacă la ieșirea din stația de epurare, apa este curată, pe drum spre robinetele noastre, „Natura" din ea se va pierde.

Ce conține apa de la robinet, 💧 de fapt?

Clor

Clorul este responsabil cu gustul și mirosul artificial al apei. În cantități prea mari afectează pielea, rinichii, ficatul și îmbătrânește organismul prin răspândirea de radicali liberi.

Fier

Deși important pentru organism, excesul de fier poate cauza probleme digestive. În UE, Canada și India, sunt interzise cantități mai mari de 0,3 mg/l de fier, în apă.

Elemente oxidante

Pentru că este lipsită de antioxidanți, apa nu poate ajuta organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care cauzează apariția ridurilor și cresc predispoziția la boli cronice.

Plumb, rugină și impurități

Plumbul sau rugina pot duce la degradarea celulelor roșii, creșterea tensiunii sau intoxicație cronică cu plumb. În UE, nivelul maxim de plumb admis este de 10 μg/l.

Zinc

Un mineral ce contribuie la sănătatea pielii, unghiilor și părului. El nu trebuie să depășească 5.00 mg/l. În caz contrar, pot apărea dureri de cap și probleme digestive.

Cupru

Cantitatea maximă admisă de cupru în apă este de 2 mg/l. O apă care conține prea mult cupru poate cauza probleme de rinichi sau probleme digestive.

Pesticide

Pesticidele pot ajunge în apă din cauza agriculturii practicate la nivel industrial, în preajma lacurilor de acumulare. Ele pot cauza probleme digestive.

Eliminăm artificialul
și îți aducem înapoi Natura

Cu ajutorul tehnologiei Finaqua, îți vom aduce la robinet cea mai curată apă naturală, indiferent cât de multe impurități a adus cu ea din rețeaua de distribuție. În paharul tău, vei avea de acum, doar apă de la robinet limpede, proaspătă, alcalină și antioxidantă. Este o apă care te ajută să scapi de plastic, drumuri inutile la supermarket, bani aruncați pe geam sau impurități care îți atacă organismul.

Apa îmbuteliată

  • Adesea la PET, dăunează mediului
  • Ocupă loc inutil în casă și te obligă să faci drumuri dese la magazin
  • Adesea slabă în minerale, față de o apă alcalină
  • Cheltuieli mari pe termen lung

Apa de la robinet

  • Este curată, dar trece prin conductele vechi și adună impurități
  • Supusă poluării, poate transmite virusuri și paraziți
  • Slabă în minerale, gust nenatural
  • Afectează pielea, dinții și părul, din cauza clorului

Apa Finaqua

  • Lipsită de impurități, mereu proaspătă
  • Contribuie la detoxifiere
  • Fără plastic
  • Gust și miros naturale, ca de izvor
  • Fără clor, radicali liberi și stres oxidativ
  • Este alcalină, bogată în minerale

Zero plastic şi zero consum de energie electrică

Finaqua folosește doar tehnologii și sisteme mecanice de filtrare a apei. Ne folosim de puterea apei pentru a-i reda, astfel, naturaleţea izvoarelor alcaline și antioxidante!

Finaqua, apa Naturii de la robinet

Image 1

Suntem 70% apă, iar calitatea apei pe care o bem este extrem de importantă. Apa este cea care transportă mineralele și nutrienții în celule și ajută la eliminarea reziduurilor metabolice. Alege să bei apă curată, alcalină și antioxidantă, apă naturală. Sănătatea și longevitatea ta și a familiei tale sunt influențate în mod direct de cantitatea și calitatea apei pe care o consumați.

Image 2